gostinski pomivalni stroj

Napredni pomivalni stroji za gostinsko uporabo

Uporaba naprednih strojev za pripravo hrano, pomivanje posode in druga opravila je izredno pomembna v gostilnah, hotelskih restavracijah, menzah ipd. Ravno pri pomivanju je ključno, da se očistijo krožniki, kozarci, jedilni pribor in drugi elementi z največjo natančnostjo in hitrostjo. To pa omogočajo profesionalni gostinski pomivalni stroji, ki so pri uporabi vode in električne energije tudi zelo ekonomični. Namenjeni so pomivanju večjih količin posode in razbremenitvi osebja monotonega in zamudnega opravila pomivanja krožnikov, vilic, žlic in drugih elementov.

Profesionalni gostinski pomivalni stroji so zelo učinkoviti

Velika prednost profesionalnih gostinskih pomivalnih strojev je sposobnost pomivanja velike količine posode. To je ključno v večjih in tudi manjših gostilnah in drugih obratih, kjer je potreba po pomivanju krožnikov, kozarcev, jedilnega pribora ipd. zelo visoka. 

Osebje, ki vodi restavracijo v hotelu, bar ali menzo mora skrbeti za veliko število različnih elementov, kot so priprava hrane, čiščenje kuhinjske opreme, razvrščanje jedilnih surovin, postrežbo in še mnogo več. Monotono opravilo ročnega pomivanja pa samo po sebi vzame zelo veliko časa. Obenem pa se ga opravlja z nižjo natančnostjo, kot če bi to počel stroj. Z uporabo modernih strojev za pomivanje posode se osebje v kuhinji lahko razbremeni mnogih nalog. Tako se lahko bolje posvetijo pripravi hrane in drugim opravilom, ki so na vrhu seznama pomembnosti.

Vrhunska tehnologija pomivanja

Vodenje modernega gostinskega obrata od lastnikov in zaposlenih zahteva, da se pri pripravi hrane in pomivanju posode vsi držijo strogih higienskih zakonov. Slediti raznim zakonskim določilom, smernicam in priporočilom, kar se tiče higiene, je veliko lažje, če uporabljamo moderni profesionalni gostinski pomivalni stroj, saj brez napak pomije tudi bolj umazano posodo. 

Novejši stroji za pomivanje vsebujejo komponente industrijske kakovosti. To pomeni, da so izredno vzdržljivi v vseh delovnih pogojih. Obenem pa so namenjeni dolgotrajni uporabi, saj brez težav vzdržijo dolgotrajno pomivanje velikih količin krožnikov, kozarcev, jedilnega pribora ipd.

Različne vrste profesionalnih gostinskih pomivalnih strojev

Vsak profesionalni gostinski pomivalni stroj ni primeren za različne gostinske obrate. Poznamo manjše in večje izvedbe strojev za pomivanje, ki se med seboj razlikujejo po namembnosti, velikosti, zmožnosti pomivanja ipd. Pomembno je, da si za lastne potrebe izberemo najbolj primerno napravo, zato je dobro, če poznamo osnovno namembnost najbolj popularnih izvedb pomivalnih strojev.

Napredna pomivalna sredstva Winterhalten
Vodenje modernega gostinskega obrata od lastnikov in zaposlenih zahteva, da se pri pripravi hrane in pomivanju posode vsi držijo strogih higienskih zakonov.

Gostinski podpultni pomivalni stroji so namenjeni kavarnam in manjšim restavracijam

Novejši gostinski podpultni pomivalni stroji so zelo priročni, učinkoviti in po velikosti kompaktni. Po izgledu so zelo podobnim domačim pomivalnim strojem, vendar so veliko bolj vzdržljivi. Namenjeni so manjšim gostinskim obratom, kot so kavarne, manjše restavracije ipd. Pomivajo zelo hitro in pri delu porabijo zelo malo električne energije in vode. Prednost pa je tudi ta, da jih lahko postavimo skoraj kamorkoli, saj zavzamejo zelo malo prostora.

Havbni pomivalni stroji lahko operejo veliko količino posode

Industrijski havbni pomivalni stroji so namenjeni hitremu, vendar temeljitemu pomivanju posode. Z njimi lahko operemo veliko količino posode zelo hitro. So pa po velikosti večji, zato so primerni za večje menze in restavracije. Delujejo hitrejše od podpultnih gostinskih pomivalnih strojev. V vsakem primeru pa za njih potrebujemo več prostora.

Tračni pomivalni stroji delujejo samodejno

Velika prednost tračnih profesionalnih gostinskih pomivalnih strojev je ta, da delujejo skoraj popolnoma samodejno. Osebje samo naloži krožnike, kozarce in druge elemente v stroj. Ta pa jih samodejno opere. Po fizični velikosti so dokaj obsežni, zato so primerni za gostinske obrate, kjer je potrebno oprati veliko količino posode.

Pri pomivanju vsakršne posode je vedno priporočljivo uporabljati napredna pomivalna sredstva Winterhalter, saj so zelo učinkovita pri odstranjevanju madežev, bakterij in drugih nečistoč.

Pomivalna sredstva Winterhalter

Delovanje vsakega pomivalnega stroja je močno odvisno od čistil, ki jih uporabljamo. Res je, da je mogoče odstraniti določeno količino umazanije s toplo vodo in visokim vodnim pritiskom. Seveda pa to ni dovolj, da se zagotovi čista posoda, jedilni pribor ipd. Napredna pomivalna sredstva Winterhalter so namenjena temeljitemu čiščenju raznovrstne posode.

prednost profesionalnih gostinskih pomivalnih strojev
Velika prednost tračnih profesionalnih gostinskih pomivalnih strojev je ta, da delujejo skoraj popolnoma samodejno.

Pomembno je, da se pri čiščenju keramike, kovine, lesa in drugih materialov iz katerih so narejeni krožniki, kozarci, vilice, žlice ipd. čisti s primernimi čistili, detergenti in drugimi kemikalijami.

Čistila in detergenti za odstranjevanje bakterij, madežev in vodnega kamna

Uporaba navadnih čistilnih sredstev ni priporočena pri vodenju gostinskega obrata. Navadna čistila ne morajo zagotoviti odstranjevanje vodnega kamna, madežev hrane in drugih elementov pri čiščenju večjih količin posode in kozarcev. Veliko bolj smiselno je, da se zanesemo na pomivalna sredstva Winterhalter, saj so narejena tako, da niso škodljiva okolju ali človeku. Obenem pa lahko z visoko zanesljivostjo odstranijo raznovrstno umazanijo z krožnikov, nožev, vilic, kozarcev. Ves jedilni pribor in druge kuhinjske pripomočke temeljito razkužijo, pomijejo in pripravijo na takojšnjo uporabo.