Dolgo obstojni in izjemno svetilni LED reflektorji

 

Žarnice in luči na splošno so znane kot potrošni material. V preteklosti smo morali klasične žarnice z varilno nitko zamenjati vsaj enkrat letno, odvisno od pogostosti uporabe in števila vklapljanj ter izklapljanj. Klasične žarnice so kasneje začasno nadomestile halogenske sorodnice, vendar slednje niso bile tako uspešne. Kot najbolj učinkovite, varčne in dolgotrajno obstojne so ocenjene LED žarnice. Slednje oddajajo izjemno malo toplote, ustvarijo pa močjo in jasno svetlobo. Največkrat jih uporabimo v reflektorjih in sobnih lučeh, saj tako dosežemo najboljšo osvetlitev prostora. Odlične so tudi za zunanjo uporabo, saj so odporne na vremenske razmere in vlago.

Močan svetlobni tok

Pri osvetlitvi določenih točk ali prostora, so najbolj učinkoviti Volino LED reflektorji.Slednji so tudi do šestkrat močnejši od klasičnih svetil z žarilno nitko. To pomeni, da bi za kvalitetno osvetlitev določenega prostora potrebovali več luči z žarilno nitko, medtem, ko bi en LED reflektor dodobra osvetlil vso površino. Kvalitetna svetloba je pomembna predvsem za posameznike, ki veliko delajo na računalniku, gledajo televizijo ali berejo, saj pri tem oči najbolj trpijo. Kvalitetna svetloba razbremeni očesni pritisk, kar pripomore k zmanjšanju utrujenosti in lažjemu delu.

Manjši energetski porabnik

Navkljub močni stopnji svetilnosti, so LED reflektorji majhni porabniki električne energije. Za svoje delovanje porabijo tudi do 90 odstotkov manj elektrike od klasičnih svetil z žarilno nitko ter okoli 50 odstotkov manj od halogenskih žarnic. Dolga življenjska doba, majhna poraba in šibko oddajanje toplote dejansko pripomorejo k varovanju okolja. Statistično gledano, moramo LED žarnico zamenjati na 50.000 delovnih ur ali več, medtem, ko moramo halogenke že pri 10.000.

Varovanje okolja

Poleg nizke porabe, so LED reflektorji prijazni do okolja. Žarnica ne vsebuje toksičnih primesi, kot je živo srebro. Slednje je velik onesnaževalec okolja in izjemno škodljivo za zdravje ljudi in živali. Zaradi nizke stopnje porabe, LED svetila zmanjšujejo izpust ogljikovega dioksida v ozračje. So enostavna za reciklažo, saj ne vsebujejo radioaktivnih in drugih strupenih primesi.