Spomladanski pogovori ob službeni kavi

Obožujem predpraznični čas. Kot je na primer čas pred prvomajskimi prazniki. V službi imamo takrat običajno manj obveznosti. Ljudje so bolj sproščeni pred dopusti. Šefi so malo manj sitni. In takrat lahko rečem, da se imamo prav lepo v službi.

Seveda delo poteka nemoteno, a v bolj sproščenem vzdušju. Manj je živčnosti, saj večina že razmišlja o dogodivščinah čez praznike. Tako sedimo ob jutranji kavi v naši pisarni in se pogovarjamo o vsej čarobnosti spomladanskih piknikov. Moškemu delu je seveda najpomembnejša dobra hrana, ženskemu pa dobra družba. A vsi smo se strinjali brez roštilja ne gre. Seveda so sodelavci popolnoma padli v debato in razpravljali, katera oprema za roštilj je dobra.

Lepo vreme in nasmejana družba

Ključ do nepozabnega piknika je seveda lepo vreme. Nihče ne mara, da ga iz dobre pojedine in zabave ne prežene deževje. A še pomembneje je, koga boste na piknik povabili. Ali res želite celo popoldne preživeti v družbi tečnega strica? Ali mogoče celo prepirljivega soseda? Seveda ne. Zato sama vedno premislim, s kom bi rada preživela lepe popoldneve. Za piknik pripravim vse potrebno že vnaprej. Ne sme manjkati niti oprema za roštilj.

Običajno pri nas pečemo čevapčiče in perutničke. To je pač že uveljavljena hrana za piknik, ki jo imamo radi vsi. Spečemo še nekaj krompirja, poskrbimo pa tudi za nekaj sladkega. Vesela sem, ko se imajo moji gostje na pikniku lepo.

Pri mojih sodelavcih je drugače

Pogovor ob kavi je potekal naprej. In moški so se prav razgovorili o opremi za roštilj. Sama sploh nisem vedela, da obstaja toliko stvari za žar. Govorili so o rešetkah in o posodi za hitro pripravo oglja. Mislim, da bom še naprej žar in vse kar spada zraven prepustila rokam mojega dragega. Sama pa se bom raje ukvarjala s postrežbo gostov in klepetom ob dobri hrani. Običajno gredo gostje z naših piknikov siti in nasmejani. Želim pa si, da bi bilo tako še naprej.

Druga zgodba pa so otroški pikniki. Na teh je potrebno pa nekaj več organizacije in nadzora. Zato da male ovčice ne pobezljajo sem in tja.

Če se zanimate za stanovanje Ljubljana, potem si preberite članek na to temo, tako da kliknete na povezavo.