Izboljšajmo občutek našega doma s primernimi svetili

Dobra osvetljenost prostora močno izboljša pretočnost in energijo vsakega prostora. Poleg tega pa s svetili ustvarimo edinstven izgled sobe, kjer se ta nahajajo. V večini primerov lahko za to uporabimo stropna svetila. Ta so izredno razširjena in popularna. To je tudi razlog, da jih lahko najdemo v veliko domovih. Obenem pa jih lahko kupimo v mnogo različnih oblikah, barvah, postavitvah ipd. Zadnje čase pa so zelo popularne LED izvedbe omenjenih svetil, saj porabijo zelo malo električne energije, ter se ne segrevajo med delovanjem.

Dobra osvetljenost prostora s stropnimi svetili
Dobra osvetljenost prostora s stropnimi svetili močno izboljša pretočnost in energijo vsakega prostora.

Raznovrstna stropna svetila

Pri izbira stropnega svetila bomo imeli dokaj veliko izbire. Poznamo veliko različnih stilov svetil, ki so namenjena ustvarjanju raznovrstne svetlobe. Nekatera so mišljena za ustvarjanje bolj ambientalnega občutka, druga pa za ustvarjanje funkcionalne oziroma delovne svetlobe. Najbolj zaželene pa so tri sledeče vrste:

Klasične stropne svetilke

Klasične svetilke za strop so izredno popularne. Namestimo jih na nosilec, ki ga pritrdimo na strop. Imajo veliko prednost, kar se tiče vzdrževanja – izredno preprosto jim je zamenjati žarnico. Enako preprosto pa jih je čistiti. Predvsem so mišljena za sobe z nizkimi stropi.

Vgradne svetilke za strop

Vgradna stropna svetila namestimo v sam strop. Tako njihova površina samo malo ali pa skoraj nič ne izstopa iz samega stropa. To pa ustvari eleganten in preprost izgled, ki je primeren za modernejše domove.

Viseča svetila za dekoracijo

Na strop lahko namestimo viseča svetila. Ta so po navadi posebej oblikovana, da izražajo določen stil in prestiž. Kljub svoji obliki nudijo močno svetlobo, ki jo lahko uporabimo v kuhinji, dnevni sobi, kopalnici ipd.

Izbira stropnega svetila
Pri izbira stropnega svetila bomo imeli dokaj veliko izbire.

LED tehnologija predstavlja velik napredek v svetu svetil

Izbira primerih svetil za naš strop je zelo pomembna. Dandanes pa je zelo pomembno, da znižamo stroške razsvetljave prostore, zaradi visokih stroškov električne energije in ohranjanja narave. Vse to pa pa nam nudijo LED svetila. Ta uporabljajo tehnologijo ustvarjanja LED svetlobe preko polprevodnikov. S tem pa pridobimo veliko prednosti, kot so:

  • Izredno nizka poraba električne energije
  • Žarnice LED se zelo malo segrevajo med delovanjem
  • Visok nivo LED svetlobe, ki ga ustvari žarnica

Zgoraj omenjeni razlogi so dovolj, da se LED svetloba lahko uporablja skoraj povsod. Večinoma jo je možno zaslediti v avtomobilski industriji ter v osvetljevanju majhnih, srednjih in velikih stanovanjskih objektov. Na trgu pa je možno zaslediti specializirane trgovce z svetili, kot je podjetje Volino. Svetila, ki jih ponuja omenjen trgovec so raznolika in primerna za osebno, poslovno ter industrijsko uporabo.

Prednosti uporabe LED luči za strop

Neglede na vrsto svetil, ki jih imamo nameščene na stropu, lahko namestimo v njih LED žarnice. Omenjene žarnice lahko najdemo z vsemi popularnimi navoji, kot je E27. Seveda pa vedno lahko kupimo novo luč za strop, ki je že tovarniško opremljena z LED žarnicami. V obeh primerih bomo privarčevali stroške porabe električne energije na dolgi rok. Obenem pa bomo tako deležni nekaterih prednosti, kot so:

  • Možnost nastavljanja jakosti svetlobe (pri nekaterih modelih svetil)
  • Nižji stroški z vzdrževanjem, zaradi visoke življenjske dobe žarnic
  • Enaka ali močnejša jakost svetlobe v primerjavi s halogenskimi žarnicami

LED svetloba in nadzor njene jakosti

Ko so stropna svetila prvič pričela uporabljati LED žarnice, ni bilo načina, da bi lahko nadzirali njihovo jakost. Žarnica ali žarnice so svetilo tako močno, kot so določale njihove specifikacije. Dandanes pa je možno kupiti svetilo LED, ki mu lahko nastavljamo jakost.

Tako je možno ustvariti primeren ambient in jakost svetlobe za manj in bolj zahtevna opravila. Za branje knjige lahko ojačamo moč žarnic. Za počivanje ali gledanje televizije pa je možno zatemniti prostor. Velika prednost pri tem je ta, da ne potrebujemo nikakršnih adaptacij električnega omrežja ali kaj podobnega. Vsa potrebna tehnologija se nahaja v samem svetilu. 

LED svetilu lahko nastavljamo jakost
Dandanes je možno kupiti svetilo LED, ki mu lahko nastavljamo jakost.

Pomembno pa je, da opravimo nakup pri kvalitetnem trgovcu s svetili. Volino svetila so izbrana le od najbolj kakovostnih in zanesljivih proizvajalcev. Poleg tega pa jih lahko zasledimo v mnogih različnih preprostih, elegantnih in bolj razkošnih oblikah.

Volino svetila nudijo vrhunsko izbiro raznolikih svetil

Skoraj vedno je tako, da lahko kupimo najbolj kakovostne artikle pri specializiranih trgovcih. Eden izmed teh trgovcev pa predstavlja podjetje Volino. Na njihovi spletni strani imajo bogato opremo raznovrstnih domačih, industrijskih in drugih svetil raznolikih oblik in postavitev. 

Volino svetila pa lahko tudi zasledimo v različnih izvedbah samih žarnic. Tako je možno kupiti klasične halogenske, kot tudi LED izvedbe. Obenem pa so vse žarnice in luči prav posebej izbrane, da nam nudijo najvišji nivo svetlobe, ter ob tem porabijo najmanj energije.