Najem gostinske opreme

Nabava vrhunske opreme za gostinstvo za vsakogar

Vsi zaposleni v gostinstvu se zavedajo pomena primerne opreme za pripravljanje hrane, čiščenje in druga opravila. Največji del vsake gostinske obrti so zaposleni. Je pa res, da bodo delo opravljali veliko hitreje s primerno opremo. To je možno kupiti, vendar je vstopni strošek dostikrat prevelik za manjša in srednje velika podjetja. Stroške je možno znižati z najemom gostinske opreme. Tako lahko kljub veliko manjšemu vložku denarnih sredstev koristimo vrhunske pomivalne stroje, sisteme za mletje kuhinjskih odpadkov ipd.

Najem opreme za gostinstvo je dostopno vsem

Kot omenjeno prej, je za mnoga podjetja najem opreme za gostinstvo veliko bolj ugodno. Tako lahko majhne, srednje in tudi velike gostinske obrti prihranijo veliko sredstev. Ta sredstva pa porabijo za druge projekte.

Najem gostinske opreme
Najem gostinske opreme – pomivalni stroj

Možna pa je tudi kombinacija nakupa in najema opreme. Nekatere stroje se tako kupi, druge pa začasno najame. S tem pa pridobi podjetje dostop do naprav, ki si jih trenutno ne more privoščiti. Vseeno pa bo gostilniški obrat deloval s 100% funkcionalnostjo, saj bo imel vso opremo, ki jo potrebuje. 

Hitrejši zagon start-up gostiln in restavracij z najemom opreme

Nova start-up podjetja so skoraj vedno omejena s količino razpoložljivih denarnih sredstev. Tako se morajo zatekati k alternativnim možnostim nabave ključne opreme, ki jo potrebujejo za delovanje. V precejšni stiski so pa nove gostinske, hotelske in druge obrti, saj jim je dostikrat nedostopen nakup novega gostinskega pomivalnega stroja ter drugih naprav.

Najem gostinske opreme
Najem gostinske opreme je izredno priročna rešitev

Vedno pa se lahko zgodi, da zaradi različnih okoliščin restavracija, gostilna ali hotel porablja več denarja, kot pa ga zasluži. To je večinoma možno opaziti v počasnejših mesecih v letu, ko je manj strank, ki potrebujejo usluge omenjenih obrti.

Te težavne mesece pa lahko omenjene obrti lažje prebrodijo, če imajo najeto gostinsko opremo. Tako si močno znižajo stroške in prihranijo denarna sredstva. Najete naprave pa lahko vrnejo, če jih več ne potrebujejo v določenem obdobju.

Gostinski pomivalni stroji so izredno učinkoviti

Hitra rotacija posod, krožnikov in jedilnega pribora je ključna za restavracije vseh velikosti. S tem se zagotovi vedno sveža zaloga omenjenih sredstev za nove stranke. Pomivanje na roko je zelo počasno in dostikrat neučinkovito. Tako se poveča možnost, da zaposleni ne bodo pravilno očistili posode in drugih jedilnih potrebščin.

Obenem pa jih pranje vzame veliko časa, ki bi ga lahko namenili strežbi strank in drugim opravilom. Gostinski pomivalni stroj pa razbremeni zaposlene v kuhinji mnogih nalog. Njegova sposobnost čiščenja pa je mnogokrat bolj učinkovita, kot pranje na roke. Sam stroj pa je možno tudi najeti, kar dodatno olajša breme za gostinsko obrt.

Z najemom gostinske opreme lahko preizkusimo različne naprave

Dejstvo je, da dandanes na trgu obstajajo različne naprave za gostinske obrate. Niso pa vse primerne za različna okolja. Z najemom opreme za gostinstvo je možno preizkusiti moč in učinkovitost dražjih strojev za pečenje, pomivanje, čiščenje ipd. S tem pa je gostincem omogočeno:

  • Načrtovanje nakupa ali najema naprav na dolgi rok
  • Izbira primernih gostinskih pomivalnih strojev in druge opreme, ki bo zadostila potrebe zaposlenih in strank
  • Znižanje stroškov na kratki in dolgi rok z najemom potrebne opreme
  • Možnost preizkusa različnih strojev za pomivanje, pečenje ipd.

Stroj za pomivanje prihrani čas v primerih, ko je treba poskrbeti za veliko količino gostov. To je še posebej pomembno v urah dneva, ko je največ obiska. Sam stroj lahko pomije posodo, kozarce in jedilni pribor veliko hitreje, kot če bi zaposleni to opravili ročno. To pa pomeni, da bodo razbremenjeni velikega kosa ročnega dela, saj ga bo opravil pomivalni stroj za gostinsko uporabo

Postrežba hrane na razkuženi posodi

Standardi higiene so dandanes izredno pomembni pri postrežbi hrane. Po eni strani je potrebno slediti striktnim zakonom in varnostnim predpisom. Druga stran pa je samo zadovoljstvo strank. S postrežbo hrane in pijače na čistih krožnikih ter posodah vedno ustvarimo dober vtis. Enako pa velja za kozarce, jedilni pribor ipd. Stranke, ki imajo vtis o čistoči določenega gostilniškega obrata, se veliko raje vrnejo. Obenem pa bomo lahko prepričani, da je ves kuhinjski pribor razkužen in popolnoma čist. Zasušena umazanija in bakterije pa bodo uničene z vsega jedilnega pribora. Tako je možno poskrbeti za zdravje gostov in ugleda samega podjetja.

Najem gostinske opreme pa omogoča, da tudi manjše restavracije, hoteli in druge podobe obrti pokrijejo svoje potrebe oskrbe kuhinje in vsakodnevnih gostov.