Zeljna juha

Cabbage and Chickpea Soup

(Photo credit: 427)

Je res, da zeljna juha dela čudeže?

Res je! Ne samo, da je zelje izjemno zdravo za naš organizem, temveč je tudi sama zeljna juha odlično sredstvo, s katerim se lahko uspešno borimo proti odvečnim kilogramčkom. Zeljna juha je namreč znana kot sredstvo, katero hitro topi maščobe, saj jo telo dlje časa prebavlja, kar posledično pomeni tudi, da porabi več kalorij.Kaj to pomeni? Baje, da več kot je pojeste, bolj hujšate.Idealno, če omenjeno drži, kajne? Tovrstna juha iz zelja in ostale zelenjave pa ni samo namenjena hujšanju ampak je priporočljivo redno uživanje le te, saj vsebuje ogromno vitaminov, mineralov ter ostalih hranljivih snovi. Prav tako jo lahko jeste kadarkoli in v poljubnih količinah, saj je praktično neredilna, poleg tega pa človeka hitro nasiti.

Si tudi sami želite skuhati to odlično vegetarijansko juho, ki v vsakem pogledu popestri jedilnik? Za vas smo pripravili recept, kateri vas zagotovo ne bo pustil na cedilu. Vse kar potrebujete je:

  • Krompir
  • Česen
  • Zelje
  • Korenje
 • Poper in sol
 • Olivno olje
 • Sladko ali pekočo papriko

Najprej olupite in narežite krompir ter ga dajte kuhat, saj se kuha najdlje. Krompir lahko po želji narežete na kockice ali tanjše rezine. Ko voda zavre dodajte česen in obvezno odstranite belo peno, ki se nabere na vodi. Kuhajte na majhnem ognju dokler krompir ni skuhan, nato pa ga odstavite in krompir zmečkajte. Primešajte mu zelenjavo in znova postavite na ogenj vse dokler ne zavre in kuhajte na zmernem ognju še nadaljnih pet minut. Po pretečenem času ponovno pretlačite vso zelenjavo, popoprajte in solite po okusu in stvar je pripravljena!

Kot vidite zeljna juha ni samo okusna, zdrava, dietna ampak je tudi enostavna ter hitra za pripravo! Zakaj še torej čakate? Hitro zberite vse sestavine in si jo še danes privoščite.Pa dober tek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *